Vandaag bij BNN op TV! // Nieuwsbrief januari

Vandaag bij BNN op TV! // Nieuwsbrief januari

Veel mooie ontwikkelingen!

Hey allemaal! Zoals ik de vorige nieuwsbrief al aan had gegeven heb ik besloten om voortaan zo’n eens per twee maanden mijn updatemail te verzenden, in plaats van maandelijks. De vorige nieuwsbrief was twee maanden geleden, dus heb ik twee keer zoveel te delen in een even korte mail. Lekker beknopt: helemaal top!

Begin december was voor mij echt een tijd om tot bezinning te komen. Het afgelopen jaar stond voor mij in teken van het maken van mijn eigen debuutalbum, maar waar mag ik mijn focus op leggen aankomend jaar? Daar dacht ik en bad ik over. En ik heb op bijzondere wijze leiding van God ervaren. In het bijzonder voor het maken van een documentaire. Vanuit het niets – in het midden van een gesprek – kreeg ik een gigantisch verlangen om een documentaire te maken over de kerk en het geloof. Ik schrok zowat van het verlangen, dus legde ik het bij God neer. Drie dagen later kreeg ik een berichtje van een professionele foto- en videograaf die graag samen met mij een documentaire wilt maken. Hoe specifiek kan je het hebben? Check hieronder de promo voor de docu, inclusief verdere uitleg van onze bijzondere ontmoeting:


Verder ben ik weer enkele zanglessen verder inmiddels. Zoals ik in de vorige update aangaf, volg ik sinds een tijdje zanglessen. En ik merk echt een grote verbetering in mijn zangvaardigheden. Ik ben daar zo blij mee! Ik was lange tijd erg onzeker over mijn stem, maar niet langer! Hoe heb ik dan m’n cd ingezongen? Simpel: gewoon erg vaak opnieuw proberen, tot het een keertje prima klinkt. En dat is geen pretje. Voortaan zal het dan ook een stuk makkelijker gaan. Echt super, zo’n investering in de toekomst. Vanochtend kon ik er handig gebruik van maken toen ik aanbidding mocht leiden in een gemeente in Dieren, wat zoveel soepeler ging dan voorheen…

Ik heb ook besloten om weer structureel te gaan evangeliseren. Eens in de twee weken minimaal om precies te zijn. Afgelopen zaterdag was dan ook de eerste keer, en meteen hadden we goede gesprekken en zagen we mensen die tot tranen toe aangeraakt werden door Gods liefde!

Verder kreeg mijn debuutalbum Drink & Rejoice een beetje media-aandacht (=gratis promotie). EO BEAM interviewde me, en ik had een telefonisch interview met Groot Nieuws Radio, waarna ze Lopen Over Water draaiden. Altijd gaaf, zo’n radiodebuut. Check hier het interview:


Ik heb verder ook plannen om stelselmatig inspirerende video’s te maken over belangrijke ontwerpen binnen het christendom met een maatschappelijk-relevante twist. Afijn, een hele mond vol. Ik zoek daar eigenlijk nog een goede camera voor, omdat mijn huidige camera niet bepaald super is. (Mocht je een tip hebben…) In deze video leg ik mijn nieuwe setup uit en ga ik wat verder in op mijn plannen voor aankomend jaar: Nieuwjaarsupdate vanuit Zeeland! // VLOG #118

Afgelopen week werd Amber Moekardanoe – die 5 nummers op mijn cd ingezongen heeft – geïnterviewd door de EO voor De Verandering. Ik mocht samen met haar Sta Op, Mijn Kind akoestisch spelen in de grootste kerk van Arnhem (met geweldige akoestiek). Echt zo gaaf dat mijn nummer binnenkort op tv te horen is! De aflevering is op 22 maart om 18:10 op NPO 2. Zet het vast in je agenda! En check hier alvast een voorproefje:


Aankomende tijd

Over enkele maanden is Opwekking er weer! Dat betekent dat ik weer nauw betrokken zal zijn met alle nazorgers op het jongerenterrein. Laatst hadden we als kernteam een eerste vergadering… We zien uit naar wat God gaat doen onder de jeugd!

Betreft jeugd: zoals eerder vermeld houd ik bij mij thuis om de week jeugdavonden. We zien mooie dingen gebeuren. Jeugdigen hebben vaak moeite om connectie te vinden in de kerk, en dan is het mooi om te zien dat ze die connectie hier wel vinden en ook echt opbloeien!

En vandaag – maandag 4 februari – ga ik langs Hilversum, naar de studio van BNNVARA, om mijn aandeel aan hun nieuwe programma “Ik durf het bijna niet te vragen” te leveren. In dat programma geven per aflevering allerlei mensen van dezelfde subcultuur antwoorden op allerlei vragen voor de camera. Eén van die afleveringen gaat over het christendom, dus is het mijn taak om voor de camera allerlei spontane vragen (die ik van tevoren niet weet) te beantwoorden, vóór de camera. Dit zal zo’n 75 minuten duren, waarna ze mijn aandeel tot zo’n 8 á 10 minuten zullen knippen. Dat vraagt om oneliners. Een hele hoop oneliners. Ik ben daar tussen 1 en 3. Bid a.u.b. van tevoren en op dat moment, zodat mijn aandeel echt krachtig kan zijn, zoals bij RTL Late Night!

En tot slot nodig ik jullie uit voor een Drink & Rejoice aanbiddingsavond in Alkmaar, die Amber, ik en Dennis Dijk & Band verzorgen. Dit hebben we al een lange tijd geleden gepland, en het beloofd echt een gave en bijzondere avond te worden! Ik hoop dat je erbij kan zijn! Het begint om 19:30 uur. Locatie: Laat 95, Alkmaar. Entree is gratis. Er zal een collecte opgehaald worden en je kunt mijn cd achteraf kopen. Klik hier om naar het Facebookevenement te gaan. Als je mensen in je omgeving wil uitnodigen voor de avond, dan waardeer ik dat zeer!

Financieel


Ik ben ontzettend dankbaar voor al jullie steun en betrokkenheid. Ik vertrouw op Gods voorziening, en tegelijkertijd ben ik me ervan bewust dat God ons vaak gebruikt als kanaal van Zijn voorziening. Laatst bad ik tot God: raak vandaag iemand aan met Uw liefde door mij heen. Letterlijk 5 minuten later sprak een jongen die er verwaarloosd uit zag mij aan en vroeg mij hulp, wat ik hem gaf. We bleven contact houden, en later bleek dat voor onze ontmoeting iemand al tegen hem gezegd had dat hij contact met me op moest nemen. Dat deed hij niet. Maar God zag mijn bereidwillige hart en bracht mij in contact met hem. Deze jongen woont in Haarlem. Nederland heeft 17 miljoen inwoners. En hij vroeg precies mij om hulp. Bij God is er geen toeval.

Gods plan zal geschieden, linksom of rechtsom, maar Hij zoekt wel mensen die bereid zijn om Zijn wil te doen. In mijn geval zorgde dat voor een onmogelijke ontmoeting, omdat deze jongen zelf geen contact met me opnam. Zo werkt God, en daarom kunnen we Hem vertrouwen.

Als je het op je hart hebt om mijn bediening te steunen, dan kan dat op de volgende manieren:

Direct:
PayPal: www.paypal.me/vandeutekom.
Patreon: www.patreon.com/vandeutekom
IBAN: NL39 ABNA 0425 7303 36, t.n.v. D.S. van Deutekom.

Belastingaftrekbaar (ANBI), maar indirect:
T.n.v. Kerkgenootschap de Pinksterzending Arnhem
IBAN: NL78 SNSB 0962832200 of NL62 INGB 0002420800
O.v.v. Gift bediening Daniel

Bedankt!

Dankpunten

  • Ik ben erg dankbaar voor alle mooie ontwikkelingen. Het is ook echt gaaf om morgen gewoon te kunnen getuigen op televisie, alhoewel het niet live is.
  • Ik ben dankbaar om te zien hoe God mij zo bijzonder richting geeft. Ik ben erg benieuwd wat aankomend jaar te bieden heeft!
Gebedspunten

  • Bid voor mij als ik vandaag bij BNN langs ga! En zegen het productieteam, dat ze de juiste antwoorden zullen selecteren!
  • Bid voor wat God op je hart legt.


Jullie reacties verwarmen mijn hart altijd weer, dus voel je vrij om te reageren! Liefs, Daniël.

P.s. Ik heb op mijn website laatst een aparte pagina voor donaties aangemaakt. Leek me wel handig, zo na 3,5 jaar van giften leven.

Als je deze nieuwsbrief wil delen, dan mag dat. Hij staat ook op mijn website: http://www.danielvandeutekom.nl/januari19/


Vorige nieuwsbrieven:
decemberjanuarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptembernovember

Reacties

reacties

Reageren is niet mogelijk.